Nuudeliriisi saattaa kuulostaa hieman oudolta yhdistelmältä, mutta se on kuitenkin yleinen lisä aterialla monissa arabimaassa kuten Libanonissa. Itse en sitä kovinkaan usein valmista, sillä mielummin laitan nuudelit ja riisit erikseen. Mutta joskus tulee sitä kuitenkin vaihtelun vuoksi laitettua ja yleensä tomaattikastikkeen kera.
Valmistus on yksinkertaista, melkein kuin tavallisen riisin. Riisilajiksi käy niin pitkä kuin pyöreäkin.
Aineet:
1 lasi hiusnuudeleita
2 lasia riisiä
4 rkl ruokaöljyä tai samnaa
½ tl kurkumaa
2 tl kanaliemijauhetta tai kuutia veteen sekoitettuna
3 lasia kiehuvaa vettä
Huuhtele riisi, liota 20 minuuttia ja valuta kuivaksi.
Kuumenna matalassa kattilassa öljy ja ruskista siinä nuudelit kullanruskeiksi. Lisää riisi ja sekoita muutama minuutti. Sekoita kanaliemijauhe/kuutio kuumaan veteen ja kaada vesi riisikattilaan. Lisää kurkuma ja keitä muutama minuutti kansi avoinna.
Sulke kansi ja peitä liinalla ja alenna lämpö minimiin ja keitä n. 20 minuuttia.
Tarjoa lisukkeena kasvisten ja lihan, kanan tai kalan kanssa.
Tomaattikastike:
2 hienonn. valkosipulinkynttä
2-3 kypsää tomaattia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattisosetta
1½ lasia vettä
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
½ tl kurkumaa
2 rkl etikkaa
Kuori ja silppua tomaatit.
Kuullota valkosipuli kevyesti oliiviöljyssä ja lisää silputut tomaatit ja sekoita muutama minuutti. Lisää muut aineet ja keitä 15-20 minuuttia.
Kommentit