Miehelläni on sellainen mielikuva, että ruuan pitää olla punaista ja joustaa korkeintaan keltaiseen tai ruskeaan. Harmaa ja väritön ruoka on täysin poissa kuvioista.

Libyalainen keittiö, suureksi ilokseni, antaa paljon mahdollisuuksia punaiseen ruokaan, tomaattisosetta ja paprikaa kun käytetään nuukailematta.

Tähän punaiseen vehnä-lihapataan käytetään kokonaisia (kuorittuja) vehnänjyviä ja sen rakenne tuo mieleen vanhan suomalaisen uunipuuron, jota inhosin yli kaiken. Tämä pata on kuitenkin pehmeää ja maukasta ja tuo vaihtelua arkiseen ruokalistaan.

Kurpitsa ei ole ohjeessa välttämätön, mutta keventää padan puuromaista koostumusta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

½ kg keittolihaa

½ lasia ruokaöljyä

2 lasia kokonaista vehnää

1 sipuli

1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 rkl makeaa paprikajauhetta

½ tl chiliä tai harisaa

½ tl kurkumaa

3 rkl tomaattisosetta

1 rkl suolaa

3 lasia vettä

(pala oranssia kurpitsaa)

 

päälle: hienonnettua korianteria, sitruunanmehua, oliiviöljyä, suolaa

 

Puhdista ja kuivaa liha ja leikkaa paloiksi (2x2cm).

Kuumenna puolet öljystä suuressa padassa. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää lihapalat vähitellen ja ruskista kevyesti joka puolelta. Lisää valkosipuli, vesi, suola ja huuhdotuttu vehnä ja keitä tunnin verran.

Lisää tomaattisose, mausteet, kurpitsa ja loppu öljy. Keitä 30-40 minuuttia kunnes vehnä täysin pehmenee.

Sirottele päälle korianterisilppua ja tarjoa lämpimänä.

 

 

 

356251.jpg