<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämä on kevyt vaihtoehto täyttävälle linssikeitolle ja sopii hyvin myös aloitusliemeksi vankemmille ateriolle.

Valmistus on helppo eikä kaipaa sen kummempia selostuksia. Linsseiksi valitaan ne pienet oranssinväriset halkaistut linssit, jotka keitettäessä muuttuvat vaaleiksi ja melkein häviävät keittoon. Oliiviöljyn määrästä voi tinkiä ja sen voi osittain korvata esim. rypsiöljyllä.

 

Aineet:

1 lasi oranssisia linssejä

½ lasillista hienonnettua sellerinvartta lehtineen

½ lasillista hienonnettua tuoretta korianteria

pala oranssista kurpitsaa (ei välttämätön)

3-4 hienonnettua valkosipulinkynttä

n. ½ lasia oliiviöljyä

n. ½ lasia tuoretta sitruunanmehua

1 tl suolaa

hieman mustapippuria

n. 5 lasia vettä

 

Huuhtele ja siivilöi linssit ja keitä kiehuvassa vedessä puoli tuntia.

Kuori ja paloittele kurpitsa ja lisää keittoon.

Kuullota kevyesti oliiviöljyssä valkosipuli, korianteri- sekä sellerisilppu ja lisää keittoon. Mausta suolalla + pippurilla ja keitä 20 minuuttia.

Lisää sitruunanmehu ja keitä vielä 5 minuuttia ja tarjoa.

 

252754.jpg