Tämän reseptin versioin gruusialaisesta (Georgia) leipäohjeesta, jonka ideana on, että ennen paistamista leipä upotetaan veteen ja paistetaan nopeasti voissa. Itse valmistan taikinasta pieniä pitamaisia leipäsiä, jotka uunin sijasta paistan pannussa. Tuloksena saan pehmeitä, hieman sitkeitä ja lievästi voille maistuvia pita-leipäsiä. Yksinkertaista ja hyvää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

3 lasia jauhoja

20 g hiivaa

½ tl sokeria

n.1 lasi kädenlämpöistä vettä

½  tl suolaa

-nokare voita

 

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Sekoita hiiva ja sokeri veteen ja lisää jauhoihin  vähitellen samalla käsin vaivaten. Vaivaa leivinalustalla pehmeäksi taikinaksi ja anna kohota 30-40 minuuttia. Jaa kohonnut taikina 12-15 palaan ja pyöritä palat palloiksi.

Kaulitse taikinapallot nopeasti n. 1½ cm:n paksuisiksi leipäsiksi ja jätä lepäämään 15 minuutiksi.

Kaada kulhoon 2-3 lasillista vettä ja 1 tl suolaa. Upota yksi leipänen veteen ja laita samalla paksupohjainen raskas paistinpannu kuumenemaan. Nosta upotettu pita kulhosta matalalle lautaselle ja levitä se käsin venyttäen ohueksi pannuunsopivaksi leipäseksi. Painele leipänen täyteen 'sormenjälkiä' molemmin puolin.

Sivele hieman voita pannulle ja aseta siihen leipänen. Sulje kansi ja odota minuutti pari, käännä pita ja paista keskinkertaisella tulella kunnes alkaa hieman ruskistua.

Työn jouduttamiseksi, pidä huolta, että kaiken aikaa on yksi leipänen kulhossa, yksi lautasella ja yksi pannussa.

Tarjoa tuorejuuston ja salaatin kera.

 

277492.jpg