Muutaman vuoden vierastelun jälkeen istuttamani zaatar-taimi on kotiutunut pihaani yli odotusten ja siitä on jo kasvanut suuri pensas. Näin loppukeväällä ennen kukintaa se on parhaimmillaan tuoreena käytettäväksi. Lehdet ovat suuria ja meheviä ja varretkin vielä verrattain pehmeitä ja rapeita. Maku ja aromi on kuitenkin jo hieman tiivistynyt ja voimistunut keskitalven vetisiin lehtiin verrattuna.

Zaatar-yrtin (Majorana syriaca) maku on voimakas ja siksi sitä onkin lisättävä varovasti salaatteihin ja keitoksiin, jos ei vartavasten haluta hallitsevaa zaatarin makua kuten esim. fatiirien täytteenä.

Tähän zaatar-tuorejuustosalaattiin voi yrtin lehtiä lisätä arastelematta. Juustoksi sopii mikä tahansa puolikova tuorejuusto esimerkiksi feta.  Zaatar-yrtin sijasta voi kokeilla oreganoa, vaikka itselläni ei ole juurikaan kokemusta tuosta yrtistä.

Salaatti sopii hyvin aamuateriaksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

250 g puolikovaa tuorejuustoa

n.1 lasia tuoreita zaatarin lehtiä  

1/4+ lasia oliiviöljyä

1 sipuli

1 pieni tai puolikas suurempaa punaista paprikaa

1 sitruunan mehu

½ tl jeeraa

1 tl sumakkia (jos löytyy)

(vähän tuoretta chiliä)

 

Puhdista zaatar, erottele lehdet ja silppua ylimalkaisesti.

Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon yhdessä zaatarin kanssa. Hienonna sipuli, paprika sekä chili ja lisää joukkoon. Lisää sekaan oliiviöljy ja sitruunanmehu sekä mausteet ja sekoita. Tarjoa tuoreen vaalean leivän tai pitojen sekä oliivien kanssa.

 

522272.jpg