Farka on eräänlainen makea kuskus, jota Tunisiassa nautitaan aamupuuron asemesta. Meidän perheessä ei puurolla ole aamuisin menekkiä, mutta joskus tarjoan farka-puuroa välipalana tai kylmiä talvi-iltoja lämmittämään. Jälkiruuaksi se mielestäni on liian raskas. Alkuperäisestä reseptistä poiketen lisään puuroon myös vähän puolikovaa tuorejuustoa rikkomaan taatelin hallitsevaa makeutta.

 

Aineet:

2½ lasia valmiita kuskusrakeita

2½ lasia vettä

½ lasia sokeria

1/4 lasia öljyä

50 g voita tai samnaa

1-2 lasia maitoa

n.250 g taateleita

n.100 g manteleita

150 g puolikovaa suolatonta tuorejuustoa

kanelia

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kiehauta vesi,sokeri + öljy. Lisää kuskus ja poista kattila liedeltä. Sekoita hyvin ja jätä imeytymään 10 minuutiksi.

Poista taateleista siemenet ja hienonna. Manteleiden kuoriminen on makuasia, mutta jos tahtoo mantelit vaaleina, kuoret saa pois helposti upottomalla mantelit kiehuvaan veteen ja kuorimalla välittömästi . Leikkaa mantelit karkeaksi silpuksi. Murenna tuorejuusto ja sekoita kuskukseen yhdessä taatelien ja mantelien kanssa.

Voitele matala uunivuoka ja kaada siihen seos. Kaada päälle ½ lasia maitoa ja sirottele päälle kanelia ja runsas puolet voista. Laita uuniin 180 asteeseen ja kymmenen minuutin paiston jälkeen peitä vuoka alumiinifolilla kuivumisen ehkäisemiseksi. Paista vielä 20-30 minuuttia, jonka jälkeen puuro on valmista syötäväksi kuuman maidon ja voinokareen kera.

Omana tapanani on jähdyttää valmis farka ja säilyttää vuoka jääkaapissa tarjoamiseen saakka, jolloin kuumennan kattilassa 1-1½ lasia maitoa, lisään sopivan annoksen farkaa ja palan voita ja lämmitän koko annosta 5 minuuttia, jolloin siitä tulee hyvin pehmeää ja maukasta.

 

560585.jpg