Pitkästä aikaa tuli hankittua taas vihreää vehnää eli frikaa (tai frikiä)  ja olenkin jo kaivannut sen savuaromia, joka antaa vaihtelua arkipäiväisiinkin aterioihin kuten  riisiin, keittoihin, lihapatoihin ja täytettyihin. Tällä kertaa laitan frikiriisin ohjeen, joka on helppo ja nopea toteuttaa. Käytin siihen karkeasti murskattua frikaa, joka kypsyy nopeammin kuin kokonaiset jyvät. Riisinä käytän suosimaani "persialaista" riisiä, joka ei ole niin kovaa ja irtonaista kuin 'basmaatti' eikä niin puuroutuvaa kuin pyöreä riisi. 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 lasi riisiä

1 lasi murskattua vihreää vehnää

3 lasia kiehuvaa vettä

1 sipuli

1 tl kanaliemijauhetta

öljyä

suolaa

 

 Liota riisiä 20-30 minuuttia,  huuhdo muutamaan kertaan ja valuta. Huuhdo vihreä vehnä ja valuta. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä laajapohjaisessa kattilassa kunnes alkaa vähän kellertää. Lisää riisi+ frika vähitellen kaiken aikaa sekoittaen. Lisää kanaliemijauhe ja vesi ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Sulje kansi ja keitä 20 minuuttia. Lisää suolaa, jos tarpeen ja tarjoa lisukkeena pääruuan kanssa.

 

852979.jpg