Tuskinpa monellakaan joulunviettäjällä on aikaa istua blogeja tsekkaamassa näin aatto-aamupäivällä, mutta koska tänä aamuna ehdin viimeinkin kokeilla erästä punajuurisalaattiohjetta ja sain kamerankin sopivasti takaisin lainasta, päätin sen tähän laittaa. Tämä punajuurisalaatti eroaa tavallisesta joulurosollista lähinnä Pohjois-Afrikkalaisten mausteidensa vuoksi. Vieläkin tunnen harisan polttavat aromit lämmittävän suutani aamun maistelun jälkeen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

3 keitettyä punajuurta

2 isoa keitettyä porkkanaa

1 sipuli

½ omenaa (vihreää, jos mahdollista)

 

kastike:

4 rkl ruokaöljyä

½ lasia rusinoita

1 murskattu valkosipulinkynsi

1-2 tl harisaa

1 tl jeeraa

1 tl jauhettua kuminaa

½ tl suolaa

hivenen sokeria

2 rkl etikkaa

(2-3 rkl murskattuja pähkinöitä)

 

Hienonna sipuli ja leikkaa muut kasvikset pikkukuutioiksi ja kaada kulhoon.

Lämmitä öljy pienessä kattilassa, lisää rusinat ja mausteet + valkosipuli ja sekoita. Kuumenna seos nopeasti ja poista liedeltä. Tarkoitus ei ole kypsyttää rusinoita, vaan avata ja sekoittaa mausteiden maut ja aromit. Lisää suola, etikka ja hivenen sokeria ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita kastike salaattiin ja lisää suolaa ja etikkaa, jos tarpeen.  Koristele rosolli murskatuilla pähkinöillä ja anna makujen imeytyä vähintään tunti ennen tarjoamista.

Rattoisaa ja maukasta joulunaikaa kaikille!  

 

312382.jpg