<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun zhug on jo valmiina, ei olekaan enää pitkä tie toiseen jemeniläisen keittiön klassikoon, hhilbeen. Kaksoishoon laitoin tarkoituksella painottakseeni tuota jemeniläisille tyypillistä henkäisyäännettä.

Hilbe valmistetaan sarviapilan siemenistä ja on terveellinen lisä keittoihin, salaatteihin tai muuten vain jemeniläisen pannukakun, lahhuhin, kanssa nautittavaksi.

Hilbeä syödessä on kuitenkin muistettava, että sille typillinen haju erittyy hien mukana ja jos syöt runsaasti hilbeä, alat lemuta jemeniläiselle.

 

Tarvittavat aineet:

3 rkl sarviapilan siemeniä

vettä

lisä:

1 rkl zhug sosetta

1 rkl sitr. mehua

suolaa

 

vaihtoehtoinen lisä:

1-2 murskattua valkosipulinkynttä

pala hienonnettua chiliä

1 rkl sitr.mehua

1 tl jauhett. kardemummaa+ jeeraa +mustapippuria

suolaa

 

Jauha sarviapilan siemenet ja liota runsaassa vedessä 2-3 tuntia. Vaihda vesi pari kertaa liotuksen aikana liian karvaisuuden poistamiseksi.

Kaada pois siemenmassanpäälle kertynyt vesi, lisää muut aineet ja vaahdota seos kuohkeaksi esim. pirtelön valmistukseen tarkoitetulla sekoittimella . Sähkövatkainkin käy.

Säilytä vamis hilbe jääkaapissa.

 

281728.jpg