Okra-kausi alkaa olla lopuillaan, mutta vielä ehtii laittaa bamia-padan tuoreista pavuista ja tällä kertaa laitoin sen broilerilisällä, josta tuleekin oikein maukas ja ruokaisa ateria.

Toivon, että tämän menneen vuoden aikana okrapavut ovat saapuneet Suomen markkinoille muuallekin kuin muutamaan etnokauppaan pääkaupunkialueelle, sillä viime kesänä niitä vielä etsittiin ja kyseltiin moneen otteeseen. Hyvälaatuiset pakastetutkin pavut käyvät hyvin. Itse käytän talvisaikaan pakastettuja egyptiläisiä valmisteita ja olen aivan tyytyväinen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 broileri paloina tai n. 6 reisipalaa (maustamatonta)

1 suuri sipuli

3-4 valkosipulinkynttä

1-2 tuoretta chiliä

n.250 g puhdistettuja okrapapuja

3-4 kypsää tomaattia

1 tl paprikajauhetta

½ tl kurkumaa

½ tl sokeria

1 tl suolaa

mustapippuria

öljyä

 

Kuumenna tilavassa padassa reilusti öljyä ja ruskista siinä okrapavut ja siirrä reikäkauhalla sivuun odottamaan. Hienonna sipuli ja kaada pataan. Paloittele chilit, poista siemenet ja kuullota sipulin kanssa viisi minuuttia. Lisää hienonnettu valkosipuli ja sekoita muutama minuutti. Paloittele tomaatit ja lisää pataan yhdessä suolan, sokerin ja mausteiden kanssa. Höyrytä seosta 10-15 minuuttia ja tällä välin valmista broileripalat.

Ruskista puhdistetut ja kuivatut broilerinpalat erillisessä pannussa vähässä öljyssä ja siirrä yksitellen pataan. Lisää vettä niin, että broilerit melkein peittyvät ja keitä keskinkertaisella tulella 10 minuuttia. Lisää ruskistetut okrapavut, sulje kansi ja jatka keittämistä peinenpienellä tulella tunnin verran.

Tarjoa sellaisenaan tai valkoisen riisin kanssa.

 

809397.jpg