<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /> <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Näin kesäaikaan on markkinoilla tarjolla runsas valikoima munakoisolajeja, joita ei juuri näe myyntipöydillä talvisaikaan. Itse pidän eniten pyöreähköstä runsaspoimuisesta lajista, joka on 'makeampi' ja vähäsiemenisempi kuin tavallinen pitkuluinen munakoiso.

 

153701.jpg

 

Monista ja moninaisista munakoisoruokaresepteistä mielestäni parhaimmat ovat ne vanhat tutut, klassiset reseptit. Yksi niistä on varmasti munakoiso-tahini-salaatti eli Baba Ganush , joka tunnetaan jossakinpäin myös Mutabbal-nimellä. Ohje on melkolailla samanlainen kaikkialla pieniä maustamis- ja valmistustapaeroja lukuunottamatta. Onnistuneen munakoisosalaatin ydin on hyvälaatuiset munakoisot ja kunnollinen, mielummin kaasuliekillä tapahtuva, paahtaminen. 

 

Aineet:

2 keskikokoista munakoisoa

2-3 murskattua valkosipulin kynttä

½ lasillista tahinia (tahina)

½ sitruunan mehu

suolaa

oliiviöljyä

hienonnettua persiljaa

 

Paahda munakoisot kauttaaltaan grillissä tai kaasuliekillä. Poista palanut kuori , leikkaa munakoisot siivuiksi ja survo puunuijalla karkeaksi soseeksi. Lisää muut aineet ja sekoita. Koristele oliviöljyllä ja persiljalla.

 

153708.jpg