Näin kesäaikaan on markkinoilla tarjolla runsas valikoima munakoisolajeja, joita ei juuri näe myyntipöydillä talvisaikaan. Itse pidän eniten pyöreähköstä runsaspoimuisesta lajista, joka on 'makeampi' ja vähäsiemenisempi kuin tavallinen pitkuluinen munakoiso.
Monista ja moninaisista munakoisoruokaresepteistä mielestäni parhaimmat ovat ne vanhat tutut, klassiset reseptit. Yksi niistä on varmasti munakoiso-tahini-salaatti eli Baba Ganush , joka tunnetaan jossakinpäin myös Mutabbal-nimellä. Ohje on melkolailla samanlainen kaikkialla pieniä maustamis- ja valmistustapaeroja lukuunottamatta. Onnistuneen munakoisosalaatin ydin on hyvälaatuiset munakoisot ja kunnollinen, mielummin kaasuliekillä tapahtuva, paahtaminen.
Aineet:
2 keskikokoista munakoisoa
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
½ lasillista tahinia (tahina)
½ sitruunan mehu
suolaa
oliiviöljyä
hienonnettua persiljaa
Paahda munakoisot kauttaaltaan grillissä tai kaasuliekillä. Poista palanut kuori , leikkaa munakoisot siivuiksi ja survo puunuijalla karkeaksi soseeksi. Lisää muut aineet ja sekoita. Koristele oliviöljyllä ja persiljalla.
Kommentit