Nämä leivonnaiset sopivat hyvin myös laiskan leipojan valmistettaviksi, koska koko taikinaprosessin voi tehdä kulhossa eikä leivinalustaa edes tarvita. Nigella sativa eli musta kumina korvaa tässä ohjeessa (ainakin osittain) tavanomaiset seesaminsiemenet . Nigellan siemenet, joita tavallisesti käytetään leivonnaisten koristeluun, ovat terveellisiä ja maukkaita, mutta liikaa käytettynä ne antavat leivonnaiselle karvaan maun.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

4 lasia (runsas ½  kg) vehnäjauhoja

1 rkl (n.10g) kuivahiivaa tai 25 g tuoretta

11/4 - 1½ lasia kädenlämpäistä vettä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl nigellan siemeniä

(1 rkl seesaminsiemeniä)

n.150 g suolaista kovaa tuorejuustoa

½ lasia ruokaöljyä

 

Sekoita kulhossa kaikki kuiva-aineet suolaa lukuunottamatta (välttääksemme suolan ja hiivan suoraa kosketusta). Tuoretta hiivaa käytettäessä sekoita hiiva pieneen määrään lämmintä vettä ja 1 tl sokeria ja anna kohota 5 minuuttia, jonka jälkeen kaada seos jauhoihin.

Lisää vesi, öljy + suola vähitellen käsin vaivaten kunnes muodostuu pehmeä käsiintarttuva taikina. Lopuksi sekoita joukkoon hienoksi silputtu juusto.

Anna taikinan kohota vajaan tunnin verran liinan alla. Painele varovasti liika ilma pois ja kääntele kulhossa ympäriinsä muutaman kerran. Nyppää pala taikinaa ja kierrä siitä käsin jonkinlainen rengas.

Aseta renkaat voidellulle pellille tai leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa puolisen tuntia kunnes saavat kullanruskean värin.

Jos haluaa parantaa leivonnaisten säilyvyyttä, voi ne jättää uuniin matalaan lämpöön ½ -1 tunnin ajaksi, jolloin niistä tulee täysin kuivia ja rapeita.

 

1084550.jpg