<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Haamud' on arabiaa ja tarkoittaa hapanta ja se onkin tämän keiton perusmaku. Annan tässä keiton pelkistetyn version ilman kanan palomista ja perunoiden kuorimista. Itse pidän siitä juuri tällaisena: kevyenä, virkistävänä ja kauniin keltaisena.

Kanaliemijauhetta on nykyään myynnissä myös pelkistä luonnollisista raaka-aineista valmistettuna, joten ei tarvitse pelätä sen käyttämistä.

Keiton saostamiseen käytetään jauhettua riisiä, jota saa kätevästi jauhamalla riisiä tavallisella sähkökäyttöisellä kahvinjauhimella ja sihtaamalla pois suuremmat murut. Jos ei ole käytössä sopivaa jauhinta, uskon että hienolla maissijauholla pystyy myös saostamaan, vaikken sitä tähän reseptiin ole kokeillutkaan.   

 

 

Aineet :

1½ l vettä

2 rkl kanaliemijauhetta

5 rkl riisiä

2-3 valkosipulin kynttä

3 rkl oliiviöljyä

pieni pala vihreää hienonnettua chiliä

1 tl (tasoitettu) kurkumaa

1 sitruunan mehu

tuoretta korianteria (tai persiljaa tai minttua)

mustapippuria

 

Kiehauta vesi, kanaliemijauhe ja kurkuma.

Hienonna valkosipuli + chili ja kuullota oliiviöljyssä varovasti pienellä lämmöllä pari kolme minuuttia ja kaada keittokattilaan. Keiton ei ole tarkoitus olla tulista, joten pieni pala chiliä riittää.

Jauha riisi kahvi/maustejauhimella ja sekoita huolellisesti lasilliseen vettä. Kaada seos keittoon ja keitä viisi minuuttia samalla kaiken aikaa sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunan mehu.

Tarjoa kuumana tai jäähdytettynä tuoreen korianterin kera tai ilman.

 

974719.jpg