<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Taas on saavutettu sydäntalvi ja kylmyys tunkeutuu syvälle luihin ja ytimiin. Teepannu on tulella jatkuvasti ja jotain makeaa kastettavaakin pitäisi saada.

Nämä leivonnaiset ovat lähtöisin syyrialaisesta keittiöstä. Ne ovat yksinkertaisia ja eivätkä vaadi suuria investointeja. Sopivat hyvin jokapäiväisiksi kastamiseksi teelasin tai kahvikupin ääreen. Säilyvät hyvin suljetussa rasiassa pitempäänkin.

Tästä annoksesta tulee pellillinen pipareita. Suurempaa satsia varten pitää kaksinkertaistaa määrät. Muistutus: 1 lasi = 2.5 dl.

 

Aineet:

2 lasia vehnäjauhoja

½ lasia mannasuurimoita

½ lasia sokeria

½ tl leivinsoodaa

½ tl kanelia

n.½  lasia vettä

100 g hyvin pehmeää tai sulatettua voita

½ lasia seesaminsiemeniä

1 rkl hunajaa

2 rkl vettä

 

Paahda seesaminsiemenet pienessä pannussa kullanruskeiksi ja siirrä matalaan kulhoon tai keittolautaselle.

Sekoita keskenään hunaja + vesi ja kaada seesaminsiementen päälle. Sekoita hyvin. 

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää voi ja sekoita huolellisesti sormin nyppien sileäksi seokseksi. Lisää vesi vähitellen käsin vaivaten kunnes muodostuu pehmeä taikina.

Erota taikinasta pikku palasia (n 40 kpl) ja pyöritä palat kämmenten välissä palloiksi. Litistä taikinapalloa hieman ja kierrätä seesamiseoksessa molemmin puolin. Tämän jälkeen taputtele vielä kämmenellä niin, että seesaminsiemenet tarttuvat lujasti leipäseen. Aseta valmiit leivonnaiset uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa parikymmmentä minuuttia. Baraze-piparit saattavat olla vielä pehmeitä uunista poistettaessa, mutta kovettuvat nopeasti huoneilmassa. 

 

1151931.jpg