Yksi suurimmista ruokanautinnoistani on lautasellinen höyryävää kuskusta värikkään kasviskeiton kostuttamana. Tämä annos ei kaipaa seurakseen mitään; ei leipää, ei lihaa eikä edes salaattia. En kuitenkaan tarjoa sitä vieraille tai juhla-aterialla, sillä haluan nauttia siitä ilman hämminkiä, omassa rauhassani hiljalleen napostellen.

Kuskuksen kukin laittakoon mielensä ja mahdollisuuksiensa mukaan ja tässä ohje keitolle:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 sipuli

2 siivuttua valkosipulinkynttä

pala oranssia kurpitsaa

pala keräkaalia

2 porkkanaa

3 sellerinvartta lehtineen

2 tomaattia

1 rkl tomaattisosetta

1 tl paprikajauhetta

½ tl kurkumaa

hieman mustapippuria ja inkivääriä

1½ tl kanaliemijauhetta (tai 1 tl suolaa)

½ lasia keitettyjä kik-herneitä (purkkitavarakin käy)

3-4 rkl ruokaöljyä

n.3 lasia vettä

 

Paloittele kaikki kasvikset suuriksi paloiksi. Lämmitä öljy matalassa kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppua 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja porkkanat ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaatit + mausteet ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää vesi ja loput kasvikse t+ kik-herneet ja kiehauta. Keitä puoli tuntia kunnes kaikki kasvikset pehmenevät. Tarjoa kuumana lämpimän kuskuksen päällä.  

 

283154.jpg