Joskus yllättää makeannälkä ja kaikki vierasvarostot ovat tyhjiinkalutut eikä värkevaroissakaan ole kehumista.

Tässä yksinkertainen resepti, joka tulee irakilaisesta keittiöstä ja jonka voi toteuttaa puolessa tunnissa. Makeuttamiseen voi käyttää ohutta hunajaa tai sokerisiirappia, jonka tällä kertaa valmistin fariinisokerista. Ei kannata valmistaa enempää kuin yhdellä kertaa syötävä satsi, sillä säilytys ei koidu hyväksi näille leivonnaisille.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sokeriliemi:

1 lasi fariinisokeria (voi korvata puolet tavallisella)

1 lasi vettä

1 tl vaniljaesanssia

 

Kiehauta kaikki aineet ja keitä varttitunti kunnes hieman sakenee.

 

Taikina:

2 lasia vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

hivenen suolaa

1 tl sitruunan mehua

reilu ½ lasia vettä

ruokaöljyä

kanelia

 

Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää vesi sitruunamehun kera vähitellen ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Anna levätä viisi minuuttia.

Kaaviloi taikina n.3 mm paksuiseksi levyksi. Painele esim. juomalasilla renkaita taikinaan vieri viereen. Kaada vähän öljyä lautaselle ja kääntele siinä taikinarenkaat ja kasaa toiselle lautaselle. Öljy estää renkaita tarttumasta toisiinsa. Jatka kunnes koko taikina on käytetty.

Kuumenna öljyä laajapohjaisessa pannussa ja paista taikinarenkaat molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä kaahi-pannukakut tarjottimelle ja kaada päälle siirappi ja sirottele kanelilla. Tarjoa välittömästi teen tai kahvin kera.

 

1003679.jpg