Keskeneräisen remontin takia ei juurikaan jää aikaa eikä voimia monimutkaisia leivonnaisreseptejä varten. Ja vielä vähemmän tätä blogia varten.

Mutta joskus kuitenkin kaipaa piristykseksi jotain kotoista ja makeaa maistettavaa ja mahdollisemman vähin ponnistuksin. Näitä carob-renkaita valmistetaan yleensä loppukesällä, siirapinvalmistuksen aikaan, mutta itselläni on vielä jäljellä viimevuotista hunajaa monta purkkia, joita pitäisi kuluttaa pois varastoista. Niinpä kaivoin esiin purkin pahvilaatikosta ulkovarastosta ja kiehautin siitä makean liemen, vaivasin nopeasti taikinan, josta kiersin renkaita ja keitin kohta siirapissa.  Tämän ohjeen taikina on hyvin yksinkertainen ja pelkistetty ja olenkin monesti yrittänyt 'parannella' sitä erilaisin lisäyksin, mutta palaan kuitenkin aina alkuperäiseen reseptiin, joka kai on sittenkin paras. Carob-hunajan voi yrittää vaihtaa taatelisiirappiin, vaikken itse ole sitä koskaan kokeillut. Ainakin väri on suhtkoht sama.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Taikina:

½ kg vehnäjauhoja

1 tl suolaa

n.1½ lasia vettä

 

Sekoita kaikki aineet ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi.

 

Liemi:

300- 400 g carob-hunajaa/siirappia

n.1 l vettä

(kanelia)

 

Sekoita aineet ja kiehauta. Jos siirappi on juoksevaa, sitä menee enemmän ja jos taas hunajamaisen sakeaa, riitttää pienempi määrä.

 

Kierrä taikinasta pieniä ja siroja renkaita ja siirrä ne kohta kiehuvaan liemeen. Keitä kansi avoinna puolisen tuntia tai kunnes suurin osa liemestä haihtuu. Laita vain merkille, ettei siirappi pala pohjaan.

Poista renkaat kattilasta ja tarjoa kohta tai jäähtyneinä. Nämä leivonnaiset eivät säily pitkään huonelämmössä, varsinkin näin kesäkuumalla ja jääkaapissa niistä tulee kovia ja sitkeitä. Joten parasta valmistaa vain yhden päivän satsi kerrallaan.

725258.jpg