Sateet ovat tehneet tehtävänsä ja vihreää kasvaa pihassani jo polven korkeuteen.

Nyt on aika kerätä hubezaa ennenkuin kasvaa liikaa ja muuttuu puumaiseksi. Hubeza  eli malva (M. sylvestris, M. nicaeensis) kasvaa kaikkialla ympäristössä eikä sen kokoamiseksi tarvitse tehdä suurtakaan kierrosta. Hubeza- ta chubeiza-nimi tulee arabiankielisestä sanasta 'hubz' eli leipä ja leivänjatkona sitä on syötykin kautta aikojen. Nykyisin sen käyttö ruuanlaitossa on vähentynyt ja sitä pidetään lähinnä rikkaruohona ja se on vahinko, sillä kasvi on hyvin ravitseva ja lisäksi täysin ilmainen.

 

378687.jpg

Tällä kertaa tein hubeza-pihvejä tähän tapaan: Keräsin kimpun malvanvarsia. Poistin juuret ja rikkinäiset lehdet. Huuhtelin ja leikkasin sentin mittaiseksi silpuksi. Kiehautin silpun ja laitoin siivilään valumaan. Hienonnin pari sipulia, kuullotin oliiviöljyssä ja sekoitin yhdessä hubezan kanssa. Lisäsin pari kananmunaa, vähän vehnäjauhoja, suolaa, pippuria sekä vähän baharat-sekoitusta ja sekoitin yhtenäiseksi massaksi. Kuumensin öljyn pannussa ja nostin ruokalusikalla seosta pannulle pikku kasoiksi. Paistoin molemmin puolin syvän ruskeiksi ohuiksi pihveiksi ja söin välipalana voileivän sisällä. 

 

378686.jpg