Joskus tekee mieli hyvää tuoretta leipää eikä viitsi eikä jaksa sen eteen paljon rehkiä. Tässä ratkaisu pulmaan. Tämä litteä leipä on nopea ja helppo valmistaa ja onnistuu lähes aina. Avaintekijänä sen onnistumiseen on tulikuuma uuni (250 astetta). Makean suolainen rapea pinta ja pehmeä sisältö tekee siitä erityisen maukkaan ja meillä se revitään suoraan pelliltä ja pistetään poskeen sillänsä ennenkuin ehtii edes jäähtyä.

Valmistusaineetkin ovat yksinkertaiset:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

4 lasia vehnäjauhoja

20 g hiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl öljyä

1½ lasia vettä

 

voiteluun: 1/3 lasia vettä, 3 rkl öljyä, 1 tl suolaa, 1 tl hunajaa

 

Sekoita kaikki taikina-aineet ja vaivaa leivinalustalla 5-10 minuuttia pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota ½ tuntia – 1tunti huonelämpötilasta riippuen.

Pyöritä taikina palloksi ja taputtele ja venyttele käsin pyöreäksi 2-3 cm paksuiseksi leipäseksi pizzan tavoin.

Voitele uunipelli öljyllä nuukailematta. Aseta leipä pellille ja käännä ympäri niin, että molemmat puolet tulevat öljytyksi ja jätä kohoamaan 20 minuutiksi. Kuumenna uuni tulikuumaksi.

Sekoita kaikki voiteluaineet keskenään ja sivele leipä kauttaaltaan puolella seoksesta ja laita uuniin 15 minuutiksi. Kaada loppu voiteluseos leivän päälle ja sivele nopeasti toistamiseen.  Palauta pelli uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes leipä saa kauniin ruskean pinnan. Leipä on parasta lämpimänä.

Ja kun uuni on jo kuuma, kannattaa hyödyttää se esim. laittamalla pellilinen pikkuleipiä.   

 

345104.jpg