Munakoisot kuuluvat ehdottomiin kesäkasviksiin ja vaikka niitä löytyykin nykyään markkinoilta ympäri vuoden, tulee niitä harvoin laitettua talvella. Mutta kun päivät  pidentyvät ja aurinko paistaa aina lämpimämmin, löydän itseni yhä useammin puuhaamasta munakoisojen parista. Munakoisosalaatti oliivien ja valkoisen leivän kera saa usein korvata aterian, varsinkin aamuaterian.

Tällä kertaa laitoin erityisen kevyen munakoiso-tomaatti salaatin. Munakoisojen paahtaminen vie vähän aikaa, mutta muuten ohje on helppo ja nopea.

 

518972.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1-2 munakoisoa

3-4 valkosipulin kynttä

3-4 kypsää tomaattia

1 vihreä chili tai maun mukaan

4 rkl oliiviöljyä

1 sitr. mehu

suolaa, pippuria

tuoreita mintun lehtiä

 

Paahda munakoisot kauttaaltaan kaasuliekillä tai grillissä. Anna valua nesteistä 10 minuuttia, poista paahtunut kuori ja hienonna. Purista päälle sitruunan mehu, jottei munakoiso mustu.

Puhdista chili siemenistä ja hienonna.  Lämmitä öljy pannussa, kuullota siinä chili kevyesti, lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia samalla sekoittaen. Paloittele tomaatit, lisää pannuun ja kypsennä 5-10 minuuttia. Kaada seos munakoison päälle, lisää suolaa + pippuria ja sekoita yhtenäiseksi seokseksi.

Siirrä seos tarjoiluastiaan, tiputtele päälle vähän oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla mintulla. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä valkoisen leivän kanssa.

   

518976.jpg