Tämä riisipilahvi tulee syyrialaisesta Aleppon kaupungista ja se sopii niin arki- kuin juhlaruuaksi. Tässä ohjeessa kana esikeitetään ja näin ylimääräiset rasvat sulavat pois ja lihasta tulee kevyttä ja pehmeää. Pinjansiemenet ja mantelit riisikasan päällä muuttavat arkisen aterian hetkessä juhlavaksi nautinnoksi.

Kaneli on hallitseva mauste tässä reseptissä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

aineet:

1 broileri paloina tai 6-8 reisipalaa

1 pieni sipuli

1 suuri sipuli

½ tl kurkumaa

1 tk kanelia

1 vakosipulinkynsi

2 tl suolaa

3 rkl oliiviöljyä

1 tl curry-jauhetta

hivenen jauhettua neilikkaa ja muskottipippuria

2 lasia riisiä

koristeluun:

2-3 rkl pinjansiemeniä

3 rkl valkaistuja* manteleita

 

*kiehauta mantelit ja poista kuoret välittömästi

 

Paloittele broileri ja ja kiehata pienessä vesimäärässä. Kaada pois ensimmäinen keitinvesi ja täytä kattila uudestaan ja kiehauta. Lisää kokonainen kuorittu sipuli,  valkosipulin kynsi, suola, kaneli sekä kurkuma ja keitä kunnes broileri kypsyy (puolisen tuntia). Poista kanapalat reikäkauhalla jäähtymään.

Huuhtele ja valuta riisi.

Hienonna sipuli ja kuullota oliiviöljyssä tilavassa kattilassa läpikuultavaksi. Lisää mausteet ja sekoita muutama minuutti. Lisää riisi vähitellen kaiken aikaa sekoittaen. Sihtaa päälle 3 lasillista kanalientä ja anna kiehahtaa. Sulje kansi ja keitä pienellä tulella 20 minuuttia.

Tällä välin puhdista broilerinpalat nahoista ja suurimmista luista. Aseta puhdistetut palat sekä keitetty sipuli riisin päälle ja anna kypsyä viisi minuuttia ja sulje lämpö. Odota vielä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Juhlallista ateriaa varten  kasaa riisi tarjottimelle, ruskista pinjansiemenet ja kuoritut mantelit vähässä öljyssä ja sirottele riisin päälle.

 

998463.jpg