Kirkkaanväriset kookospatukat ovat makeiskojujen vakiokamaa Lähi-Idän maissa ja yleensä myös halvempi vaihtoehto hienommille pähkinä- ja lukummakeisille länsimaalaisista suklaakonvehteista puhumattakaan. No, ehkä seesamimakeisia voi saada samaan hintaan.

Kookospatukat eivät sisällä juuri muuta kuin kookosrouhetta ja sokeria ja ovat helppoja valmistaa kotioloissakin, siitäpä niiden halpa hinta.

Tällä kertaa tyydymme valkoiseen väriin emmekä lisää elintarvikevärejä lisävietiksi tai silmäniloksi. Ja muutenkin vitivalkoinen kookosrouhe tuo mieleen lumihangen ja sopii näin myös joulutunnelmaan.

Näitä makeisia voi tarjota myös tee- ja kahvipöydässä muun kastamisen ohella. Gluteenittomana vaihtoehtona sopivat myös keliakia-potilaille.

 

Aineet:

n.½ kg kookosrouhetta

1½ lasia sokeria

1 lasia vettä

ruusuvettä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Keitä kattilassa vesi + sokeri kunnes alkaa saeta ja kuplia voimakkaasti. Lisää kookosrouhetta niin paljon kuin 'imee', sekoita ja poista liedeltä. Lopun kookosrouheen voi jättää 'leivitystä' varten.

Oikea ajoitus on tässä ohjeessa hyvin tärkeä, sillä jos sokeriseos kuumenee liikaa se kiteytyy ja kovettuu kelvottomaksi. Ja muista, että siirappi jatkaa kiehumista kuumassa kattilassa vielä jonkun aikaa liedeltäpoiston jälkeenkin.

Sirottele kookosmassan päälle hieman ruusuvettä ja jatka sekoittamista. Kun massa on hieman jäähtynyt muovaa siitä palloja ja kierrätä pallot kookosrouheessa. Laita kookosmakeiset jääkaappiin pariksi kolmeksi tunniksi ja ovat valmiita naposteltaviksi. Mutta muista: kohtuu kaikessa ja varsinkin makeassa!

      

1142995.jpg