Jääkaappia siivotessani löysin purkin öljyynsäilöttyjä punaisia sitruunansiivuja muistona keväisestä sitruunakaudesta. Mukava yllätys näin loppukesän kuivana sitruunakautena. Niitä voi tarjota aterian ohella, meze-pöydässä, salaatin joukossa tai vaikka voileivän välissä happamuutta antamaan. Ohjekin on yksinkertainen ja kokeilua varten se kannattaa puolittaa:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

5-6 keltaista sitruunaa

n.3 rkl suolaa

n.3 rkl makeaa paprikajauhetta

oliiviöljyä

ruokaöljyä

 

Puhdista sitruunat ja siivua ne ohuiksi siivuiksi. Pinoa siivut lasipurkkiin tai kahteen.

Sekoita paprikajauhe ja suola lasilliseen oliiviöljyä ja kaada sitruunoiden päälle. Lisää muuta öljyä kunnes purkki täyttyy. Sulje kansi ja laita varjoisaan paikkaan pariksi viikoksi. Pitempää sälytystä varten laita jääkaappiin tai muuhun viileään paikkaan.

 

 899885.jpg