Pakastelokerossani on pitkään vienyt tilaa iso kalanpää muistona onnistuneesta kalaretkestä. Olen odotellut ilmojen viileämistä, jotta voisin laittaa siitä kunnon jemeniläisen lämmittävän kalakeiton. Mutta talven tuloon on aikaa vielä muutama kuukausi, joten päätin laittaa syksyisen kevyemmän version. Perunat korvasin oranssilla kurpitsalla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

n.1 kg luisia kalanosia (pää, pyrstö, ruoto)

1 laakerin lehti

2 tl karkeaa suolaa

vettä

 

3-4 rkl ruokaöljyä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

pala kurpitsaa  (tai 2-3 perunaa)

1 rkl tomaattisosetta

1 kuivattu limetti (jos löytyy)

1 tl makeaa paprikajauhetta

hieman tulista paprikajauhetta

1½ tl hawaig' keittomaustesekoitusta

mustapippuria

nippu tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

 

hilbeä, sitruunanmehua

 

Puhdista kala huolellisesti ja keitä 30-40 minuuttia runsaassa vedessä laakerin lehden ja suolan kera. Siivilöi liemi.

Hienonna sipuli ja ja kuullota öljyssä suuressa kattilassa. Hienonna valkosipuli ja lisää joukkoon. Lisää mausteet + tomaattisose ja sekoita. Kaada joukkoon kalaliemi ja lisää murskattu kuiva limetti.  Kuori ja paloittele kurpitsa tai perunat ja lisää keittoon. Kiehauta ja keitä 40 minuuttia. Keiton loppuvaiheessa lisää nippu hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa. Tarjoa tuoreen sitruunan ja hilben kera.

 

 879990.jpg