Zaatar-pita eli manakish on suosittu katuruoka Lähi-Idässä. Se on terveellinen vaihtoehto tavalliselle pitsalle, joka sekin kuuluu jo katuravintoloiden vakiolistaan.

Manakish on helppo valmistaa myös kotona, jopa helpompi kuin pitsa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet taikinaan:

1 lasi lämmintä vettä

n.15 g hiivaa

1 tl sokeria

1 rkl oliiviöljyä

n. 3 lasia vehnäjauhoja

1 tl suolaa

 

-Mittaa kulhoon vesi, hiiva ja sokeri. Odota 5 minuuttia kunnes alkaa poreilla. Lisää muut aineet ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota kostean pyyheen alla puolisen tuntia.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli pallot runsaan sentin paksuisiksi pyöreiksi pita-leiviksi ja aseta voidellulle uunipellille. Painele pitoihin 'sormenjälkiä' ja anna kohota 10 minuuttia. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja esipaista leipäset 10 minuuttia.

 

Tällä välin sekoita täyte.

n. ½ lasia oliiviöljyä

4 reilua rkl valmista zaatar-seosta

(hivenen chiliä, jos pitää tulisesta)

 

Oliiviöljyn määrää voi pienentää, jos oliiviöljy on kallista ja määrä tuntuu suurelta. Tässä ohjeessa en suosittele oliiviöljyn laimentamista muulla öljyllä.

 

Ota leipäset uunista ja peitä ne reilusti zaatar-öljyllä reunoja myöten ja ylikin. Juusto ei kuulu manakish-pitaan, mutta laitoin päälle muutaman palan tuorejuustoa, kun satuin löytämään jääkaapista.

Joilla on uunissa ylägrilli, voivat laittaa pellin 5-10 minuutiksi kuuman grillin alle. Joilla ei ole , vääntävät nappulan täyteen lämpöön ja laittavat pellin vähän keskitasoa ylemmäksi 5-10 minuuttia.

Manakish syödään kuumana.

 

grrrhh!........Manakishini taisivat palaa pahan kerran.

 

175155.jpg

 

Mutta hyvää oli!