Kevätsiivousta tehdessäni törmäsin kaapin uumeniin unohtuneeseen mulukhia-pakettiin. Ilahduin, sillä olinkin jo kaivannut hyvää ja rauhoittavaa 'maluukhijja'-keittoa. Otin pakastelokerosta muutaman kanankaulan sulamaan ja valkosipuliakin oli taas. Vielä tarvittiin egyptiläisten mielimaustetta, jauhettua korianteria ja  päivän ateriaongelma oli ratkaistu.  Keiton voi halutessa valmistaa myös muulla lihalla.

Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

250 g kuivattuja mulukhian lehtiä

250 g 'kanankauloja' tai muuta lihaa

5 valkosipulinkynttä

2 rkl tavallista ruokaöljyä

3 rkl oliiviöljyä

1½ tl suolaa

1 rkl jauhettua korianteria

(1 tl jeeraa)

2-2½ l vettä

 

Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja ruskista siinä kevyesti kanankaulat tai muu liha. Lisää vesi + suola ja keitä 30-60 minuuttia, lihan laadusta riippuen. Sekoita sekaan kuivattu mulukhia ja keitä 15 minuuttia. Lämmitä oliiviöljy pienessä pannussa ja kuullota siinä kevyesti valkosipuli. Lisää  korianteri, sekoita minuutin verran ja kaada seos keittoon. Tarjoa kuumana sellaisenaan tai valkoisen riisin kera.

 

458868.jpg