Toiseksi ateriaksi jättikalansaaliista valmistin kalavuokaa uunissa jemeniläisin maustein. Tämä ohje on älyttömän helppo ja nopea valmistaa ja okein yllätyin, miten maukasta siitä kuitenkin tuli. Meillä sanottiin sen jopa muistuttavan lampaankyljyksiä!! Kaloiksi käy myös pienemmät suhteellisen vähäruotoiset kalat, voi kokeilla vaikkapa tavallista järviahventa. Tuloksesta en kyllä mene takuuseen.

Jemeniläinen hawaig' keittomausteseos on tämän ohjeen ydin ja jos ei löydy valmiina, pitää sekoittaa itse suunnilleen tähän tapaan: 3 rkl jeeraa, 2 rkl kurkumaa, 2 rkl mustapippuria, 2 korianterin siemeniä, 1 tl kardemummaa, ½ tl neilikkaa, ½ tl muskottipähkinää. Määrät perustuvat jauhettuihin mausteisiin, vaikka itse jauhamalla saa tietenkin aromikkaamman seoksen ja aito sahramilisä rikastuttaisi seosta vielä monin verroin.   

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 kg vähäruotoista perattua kalaa (pienet kalat kokonaisina, suuri n.3 cm:n siivuina)

karkeata suolaa

 

vajaa ½ lasia oliiviöljyä

4-5 valkosipulinkynttä

1 rkl hawaig' maustesekoitusta

1+ tl jeeraa

½ tl mustapippuria

1/4 tl jauhettua kardemummaa

1 sitruunan mehu

kourallinen tuoreita mintunlehtiä

 

Puhdista ja kuivaa kala ja suolaa kauttaaltaan vähintään ½ tuntia ennen uuniinlaittoa. Poista ylimääräinen suola.

Voitele matalareunainen uunivuoka oliiviöljyllä ja kuumenna uuni 185 asteeseen.

Valmista kastike:

Murskaa valkosipuli ja hienonna minttu ja sekoita muiden aineiden kanssa. Kierrätä kalat kastikkeessa ja järjestele uunivuakaan. Kaada päälle loppu liemi ja paista 30-40 minuuttia tai kunnes kala saa kauniin ruskean pinnan.

 

 799063.jpg