Kun lämpömittari näin talvisaikaan alkaa lähennellä sisätiloissakin 10 astetta, minä palelen! Yhä harvemmin löydän itseni tämän koneen äärestä, sormet kohmeessa kun on vähän hankala naputella ja muutenkin peittojen alla lämmittely tuntuu paljon houkuttelevammalta vaihtoehdolta, varsinkin illalla. Sähkölämmitys taas tulee niin kaalliiksi, että vain harvoin voi sallia itselleen sitä nautintoa.

Suomen oloihin verrattuna valitteluni saattaa tuntua huvittavalta, mutta tosiasia on että olen kylmänarka ihminen ja jos vain olisi mahdollista, käpertyisin vällyjen alle ja vaipuisin uneen ja heräisin vasta lämpimään keväiseen auringonpaisteeseen.

Yksi mielipuuhista näin talvisakaan onkin lämpimän lieden ääressä puuhailu ja joskus leivoskelen pitoja, leipäsiä sun muita vain lämmitelläkseni. Tässä laitoin pikapikaa pannupitoja aivan yksinkertaisesta taikinasta : 1kg vehnäjauhoja+2,5 lasia vettä+30g hiivaa+1 tl sokeria+2 tl suolaa. Sitten vain taikina koholle, palloiksi ja leipäsiksi. Paistaminen tapahtuu kuumassa pannussa (ilman öljyä) molemmin puolin. Pitojen ei ole tarkoitus avautua.

 

303195.jpg

 

Leivät voi paistaa myös ulkona hiilivalkealla lämmitellessä:

 

303448.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />