Miten sitten voi käyttää tuota carob-siirappia muuhunkin kuin suurakkuloiden hoitoon?

Yksinkertaisin tapa on sekoittaa sitä kylmään maitoon ja juoda kaakaojuoman tapaan.

Toinen, meillä hyvin suosittu tapa, on valmistaa carob-maitovanukasta  eli harub-malabia. Itse teen vanukkaan useimmiten maidosta, jopa vedellä laimennettuna, mutta tähän valitsin juhlallisemman version, johon lisätään myös kermaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet maitovanukkaaseen (4 annosta):

3½ lasia maitoa

½ lasia kermaa

4 reilua rkl maissitärkkelystä

3-4 rkl sokeria

muutama tippa ruusuvesi- tai zahr-esanssia (aitoa ruusuvettä pari rkl:ta)

 

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan 3 lasia maitoa, ½ lasia kermaa sekä sokeri ja laita liedelle keskinkertaiselle tulelle. Sekoita maissitärkkelys huolellisesti puoleen lasilliseen maitoa ja kaada kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Keitä kaiken aikaa voimakkaasti sekoittaen kunnes seos sakenee paksuksi kiisseliksi. Keitä minuutti pari pienellä tulella ja poista liedeltä.  Lisää ruusuvesi ja sekoita.  

 

aineet carob-kastikkeeseen:

1 lasi  vettä

2 rkl carob-siirappia

1 reilu rkl maissitärkkelystä

sokeria maun mukaan

 

Sekoita carob-siirappi veteen, lisää muut aineet ja keitä paksuksi kiisseliksi samalla kaiken aikaa sekoittaen.

 

Anna molempien 'kiisselien' jäähtyä varttitunnin.

Kaada  kumpaakin kastiketta vuorotellen lasisiin tarjoiluastioihin niin, että muodostuu musta-valkoisia keroksia, enemmän valkoista vähemmän mustaa.

Jäähdytä malabi-annoksia vielä jonkin aikaa huoneenlämmössä ennenkuin laitat jääkaappiin, jossa ne saavat jäähtyä vielä usean tunnin ennen tarjoamista.

Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

 

 

 

152812.jpg