Taatelisiirappi antaa tälle uunibroilerille kauniin ruskeanpunaisen värin ja siksi se sopii hyvin myös juhlavammille aterioille. Soijakastike ei oikeastaan kuulu Lähi-Idän maiden ruokalistaan, mutta lisäsin sen kuitenkin marinadiin, koska se täydentää mukavasti taatelisiirapin makeutta. Tuore rosmariinin oksa on tämän aterian kruunu, mutta jos sitä ole saatavilla, täytyy tyytyä kuivattuihiin neulasiin. Täytyy vain muistaa, että rosmariini on voimakas mauste ja irtoneulaset sekoittuvat muiden ainesten joukkoon sensijaan, että oksan voi poistaa ennen aterian tarjoamista. Valkosipuli on minulle vähän ongelmallinen tähän aikaan vuodesta, koska uusia sipuleita ei vielä ole markkinoilla ja viimevuotiset tulevat suurinpiirtein vastaan, kun kumarrun niitä poimimaan sipulikorista.

 

374885.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 keskikokoinen broileri tai 6-8 reisipalaa (maustamatonta)

1/3 lasia taatelisiirappia

1/3 lasia oliiviöljyä

1/4 lasia soijakastiketta

tilkka vettä

5-6 siivuttua valkosipulinkynttä

½ kg pieniä sipuleita tai sipulinpuolikkaita

1 kg pieniä perunoita

1-2 rosmariinin oksaa tai n.1 rkl kuivattuja neulasia

muutama tinjaminvarsi (tuore tai kuivattu)

1 tl karkeaa suolaa

 

Paloittele broileri, puhdista, kuivaa ja laita kulhoon.

Valmista marinadi: Sekoita taatelisiirappi, oliiviöljy, soijakastike, valkosipulisiivut ja tilkka vettä ja kaada broileripalojen päälle. Kierrätä palat kauttaaltaan marinadissa ja jätä imeytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuori perunat ja sipulit ja levitä öljytylle uunipellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja lisää broileripalat ilman lientä. Aseta päällimmäiseksi rosmariinin oksa ja tinjamin varret sekä sirottele päälle suolaa.

Paista 20 minuuttia,  käännä perunat ja paista toiset 15-20 minuuttia kunnes koko annos saa syvän ruskean värin.

 

374891.jpg