Keitetyllä kukkakaalilla ei perheessämme ole suuriakaan mahdollisuuksia. Joskus laitan jokusen palan kuskuskastikeen ja siihen se kai jääkin. Paitsi. On yksi tapa laittaa tätä kasvista niin, että siitä tulee 'syötävää', mutta silloin se tulee nujertaa totaalisesti ensin keittämällä, sitten peittämällä ja lopuksi paistamalla.

Tämä ohje tulee syyrialaisesta keittiöstä ja siitä on myös palestiinalainen versio, jossa kukkakaali survotaan ja sekoitetaan munien ja jauhojen + mausteiden kanssa lettujen tapaisiksi.  

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 kukkakaali

1½ tl suolaa

½ lasia vehnäjauhoja

hieman kanelia (ei välttämätön)

3 kananmunaa

2 rkl vettä

-öljyä uppopaistoon

 

kastike:

½ lasia tahinia (100% seesamitahnaa)

1 sitruunan mehu

vettä

1 murskattu valkosipulinkynsi

hienonnettua persiljaa

suolaa

 

Poista kukkakaalista kanta ja erottele pieniksi kukintoryhmiksi. Huuhtele ja puhdista palat. Kiehauta kattilassa pari litraa vettä ja 1 tl suolaa. Lisää kukkakaalipalat, keitä 5-8 minuuttia ja valuta kuiviksi siivilässä.

Kuumenna öljy syväpaistoa varten.

Vatkaa kevyesti suuressa kulhossa kananmunat, 2 rkl vettä ja ½ tl suolaa. Sekoita jauhot ja kaneli laajassa astiassa, kaada sekaan kukkakaalipalat ja jauhota ne kauttaaltaan. Siirrä palat kananmunaseokseen ja yksitellen kuumaan öljyyn.

Paista joka puolelta (5-8 min) syvän ruskeaksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Valmista tahini-kastke:

Sekoita tahini ja sitruunan mehu. Lisää vettä voimakkaasti sekoittaen kunnes seos ohenee. Lisää valkosipuli, suola ja hienonnettu persilja. Kaada kastike paistettujen kukkakaalipalojen päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa lämpimänä aterian lisukkeena tai jäähtyneenä meze-pöydässä.  

 

394247.jpg