<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämä hiivataikinapohjainen resepti tulee jordanialaisesta keittiöstä, mutta samaan tapaan valmistetaan maamuleita juhla-aikoina myös muissa alueen maissa. Omassa keittiössäni resepti kävi läpi muutaman pikku muutoksen työn helpottamiseksi. En lupaa, että ohje on helppo, mutta lopputuloksena odottaa pellillinen rapeita tuoksuvia leivonnaisia, jotka säilyvät (jos säilyvät) suljetussa rasiassa ainakin pari viikkoa. Taikinan valmistus on parasta aloittaa illalla, sillä sen annetaan levätä alkuvaiheessa vähintään 12 tuntia. Jotkut typistävät odotusajan viiteen tuntiin, mutta itse en tässä tinkinyt.

 

Aineet:

3 lasia mannasuurimoita

1 lasi vehnäjauhoja

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />125 g voita

1/3 lasia ruokaöljyä

1 tl hiivaa

1 tl jauhettua mahlabinsiemeniä*

1 tl jauhettua mastikaa* (jos löytyy)

(1 tl sokeria)

Muutama tippa ruusuvesi esanssia

n.1 lasi lämmintä maitoa

 

*katso selvitys edellisestä kirjoituksesta

 

Sekoita kulhossa jauhot ja mannasuurimot. Kuumenna pannussa  voi+öljy kiehuvaksi ja kaada kulhoon. Sekoita huolellisesti ja jätä lepäämään yönyli (12 tuntia).

Seuraavana päivänä lisää seokseen mausteet, sokeri + hiiva ja murenna ja sekoita perusteellisesti sormin nypistelemällä 15-20 minuuttia. Lisää lämmitetty maito ja vaivaa pehmeäksi kosteaksi taikinaksi. Jätä lepäämään puoleksi tunniksi.

 

Täyte:

250 g kivettömiä taateleita tai taatelimassaa

1 rkl voita tai margariinia

1 tl kanelia

(1 rkl vehnäjauhoja)

 

Sulata voi pannussa, lisää taatelit ja sekoita pienellä tulella kunnes muodostuu muovailukelpoista massaa. Anna jäähtyä, lisää kaneli ja vaivaa kävin sileäksi massaksi. Jos massa on liian märkää ja käsiintarttuvaa, lisää lusikallinen vehnäjauhoja.

Valmista taatelimassaa ei tarvitse lämmittää.

 

Muotoile taatelimassasta hieman litteitä palloja, mitä pienempiä palloja sitä sirompia maamuleita. Aseta taatelipallot lautaselle ja laita pakastimeen n.20 minuutiksi, jotta vähän kovettuvat. Ota pala taikinaa ja muovaa siitä 'kuori' taatelipallon päälle. Koristele sormin tai muotilla. Järjestele maamulit pellille ja paista 180-200 asteessa n. 30 minuuttia kunnes maamulit saavat vähän väriä.

Sirottele tomusokeria päälle.  

 

Tässä suoraan uunista:

200600.jpg