Tämä sörsseli muistuttaa paljon tunisialaista harisaa, mutta on paljon pienempitöinen, ilman chlilien liotusta ja jauhaamista. Itse asiassa suurin työ tässä reseptissä on valkosipulin murskaus. Paprika- ja chilijauheen laatuun on vain kiinnitettävä huomiota, että on tuoretta ja maukasta. Tietenkin chilin voi myös jauhaa itse esim. kuivatuista cayennepaprikoista. Öljyksi voi valita joko oliiviöljyn tai muun hyvälaatuisen ruokaöljyn tai sekoituksen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 valkosipuli

2-3 tl chilijauhetta (sietokyvyn mukaan)

4 rkl makeaa paprikajauhetta

1 tl jauhettua kuminaa

1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)

5-6 rkl ruokaöljyä/oliiviöljyä

2 rkl sitruunanmehua

n.1 tl suolaa

 

Erottele valkosipuli kynsiksi, kuori ja murskaa. Lisää muut aineet ja sekoita yhtenäiseksi tahnaksi käsin tai sekoittimella.

Säilytä valmis seos lasipurkissa jääkaapissa. Kaada vielä vähän öljyä päällimmäiseksi.

Filfel thumaa (z'umaa?) voi käyttää mausteena monissa Pohjois-Afrikkalaisissa ruuissa, sitä voi lisätä voilevän väliin tai antamaan tulta ja väriä ateriaan kuin ateriaan.

 

550906.jpg