Tämä munakoisosalaatti poikkeaa hieman normaalisti laittamistani salaateista, koska öljyssä paistamisen tai liekillä paahtamisen sijasta tällä kertaa keitin munakoisot vedessä. Tämä tapa on monta kertaa vähävaivaisempi kuin edelliset, sillä se ei kaipaa itketystä eikä talo täyty kiusallisella krääsällä kuten liekillä paahtamisen yhteydessä. Terveellisyydenkin puolesta tapa pitää puolensa ja ainoaksi huoleksi jääkin maku, keitetty munakoiso kun ei kuulosta varsin herkulliselta. Mutta yllätyin toteamaan, että kun munakoisopalojen päälle kaataa aimo annoksen oliiviöljyä ja muita höysteitä, siitä tulee aivan syötävää ja varteenotettava vaihtoehto tavanomaisille munakoisosalaateille. Tämä ohje tulee Galilealaiskeittiöstä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1 iso munakoiso

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

pala tuoretta chiliä

1/4 lasia etikkaa (5%)

1/4 lasia oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl jeeraa

hieman hienonn. sileitä persiljan lehtiä

koristeluun:

pari hienn. sipulinvartta tai ruohosipulia

 ½ sitruunan mehu

 

 

Paloittele munakoisot suuriksi paloiksi ja keitä varttitunti. Siivilöi pois vesi ja jätä palat valumaan 5-10 minuuttia.

Lämmitä pienessä pannussa puolet oliiviöljystä. Hienonna sipuli ja chili ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää murskattu valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.

Sekoita syvässä kulhossa kaikki aineet paitsi munakoisot. Lisää valutetut munakoisopalat varovasti käännellen. Ennen tarjoilua purista päälle vielä vähän sitruunanmehua ja korista hiennonnetulla vihreällä sipulilla tai ruohosipulilla.

Tarjoa jäähtyneenä meze-pöydässä tai aterian lisänä. Säilytä jääkaapissa. 

 

1116252.jpg