Marokkolaiset ovat mestareita yhdistelemään kuivattuja hedelmiä pääruokiin varsinkin juhla-aterioilla. Niitä lisätään kuskukseen, patoihin, taag'ineihin ym.

Tässä laitan ohjeen broilerinpaloihin luumukastikkeessa. Padassa muhineet luumut ovat  herkullisia syötäviä ja antavat liemeen miellyttävän ja täyteläisen maun. Ruokaan voi käyttää joko kivellisiä tai kivettömiä luumuja, mutta kivellisiä käytettäessä on muistettava varoitettaa syöjiä kivistä.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pataan voi lisätä luumujen lisäksi myös muita kuivattuja hedelmiä kuten aprikooseja ja rusinoita. Ateriaa täydentää parhaiten valkoinen riisi.

 

Aineet:

4-6 broilerin reisipalaa

2 isoa sipulia ohuina siivuina

1 porkkana siivuina

10-12 kuivatettua luumua

½ tl kanelia

½ tl jauhettua kuminaa (sitä tavallista)

½ tl paprikajauhetta

mustapippuria

suolaa

3-4 rkl ruokaöljyä

1-2 lasia vettä

 

Puhdista ja kuivaa broilerinpalat. Ruskista ne kevyesti öljyssä ja siirrä sivuun odottamaan.

Lisää kattilaan siivutetut sipulit ja kuullota 5 minuuttia. Lisää luumut ja porkkanasiivut ja kuullota toiset 5 minuuttia. Lisää suola+mausteet ja broilerinpalat ja sekoita kunnes koko seos saa  tasaisen ruskean värin. Lisää lasillinen vettä ja kiehauta. Keitä pienellä tulella puoli tuntia. Tarvittaessa lisää vettä, mutta kastikkeen tulee olla sameaa eikää keittomaista.

Tarjoa vaalean riisin kera.

 

206112.jpg