Toinen yksinkertainen ruoka on peruna-broileripata, jota teen usein, kun en jaksa vaivata päätäni monimutkaisilla resepteillä. Tämän opin mieheltäni jo avioliittomme alkuaikoina, jolloin jokainen keittiössä vietetty hetki, tuntui ajantuhlaukselta.  

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

aineet:

1 pieni broileri paloiteltuna tai 4-5 reisipalaa

3-4 suurta perunaa, n. ½ kiloa

2 silputtua sipulia

3-4 siivuttua valkosipulinkynttä

n. ½ lasia ruokaöljyä

½ tl kurkumaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

muutama tinjamin varsi (tai 1 tl kuivattua tinjamia)  

vettä

 

Puhdista ja kuivaa broileripalat ja ruskista ne kevyesti vähässä öljyssä paistinpannussa ja siirrä sivuun odottamaan. 

Kuori ja viipaloi perunat ½ cm:n siivuiksi. Kuumenna reilusti öljyä suuressa padassa  ja ruskista siinä perunaviipaleet kevyesti. Ripottele päälle silputut sipulit ja siivutut valkosipulit ja kaikkein päällimmäiseksi broileripalat. Sirottele päälle suola ja mausteet ja lisää vettä niin, että broileripalat juuri ja juuri peittyvät. Vettä ei saa olla liikaa, sillä tästä ei ole tarkoitus tulla keittoa. Anna padan kiehahtaa ja keitä pienellä tulella kansi suljettuna n. 40 minuuttia kunnes puolet nesteestä haihtuu ja jäljelle jää sakea öljyinen liemi.

Tarjoa lämpimänä vaalean leivän ja salaatin kera.   

 

277456.jpg