Nämä leivonnaiset ovat irakilainen versio paremmintunnetuista ghuraiba tai rr'aibe pikkuleivistä. Ne ovat helppo ja nopea valmistaa ja sopivat kahvipöydän täytteeksi niin arkeen kuin juhlaankin. Ghuraiba-leivonnaisista tuttu ruusuvesi korvataan tässä kardemummalla ja kananmunalisä auttaa sitomaan taikinan mureaa rakennetta.

Ohje riittää yhteen pellilliseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

3 lasia (=7.5dl) vehnäjauhoja

1 lasi tomusokeria

1 tl vanilliinisokeria (ei välttämätön)

½ tl jauhettua kardemummaa

1½ tl leivinjauhetta (tai1tl leivinj.+ ½tl leivinsoodaa)

250 g sulatettua tai hyvin pehmeää voita tai margriinia

3 rkl öljyä

1 kananmuna

kuorittuja maapähkinöitä tai manteleita

 

Paahda kevyesti kourallinen kuorittuja maapähkinöitä tai manteleita ja jätä jäähtymään.

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää rasva sekä kananmuna. Vaivaa pehmeäksi ja sileäksi taikinaksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää hieman jauhoja.

Muovaa taikinasta palloja ja litistä sopivaan pikkuleivän muotoon ja aseta pellille.

Paina pähkinän- tai mantelinpuolikas syvälle kunkin leivonnaisen sisään (jottei irtoa taikinan kohotessa).

Paista keski-matalassa lämmössä (160-180 as.) 20-30 minuuttia kunnes leivonnaiset saavat hyvin kevyen värin.  Älä päästä ruskistumaan.

Säilyvät pitkään suljetussa rasiassa.

 

1231161.jpg