<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

En tiedä miten selviäisin näistä kylmistä talvipäivistä ilman lämmittäviä yrtti- ja maustejuomia. Ne lämmittävät mielen ja ruumiin ja antavat pontta jokapäiväisiin rientoihin.

Kun kaikki tavanomaiset yrtit on käyty läpi monen monituiseen kertaan, on etsittävä vaihtelua erilaisista mausteyhdistelmistä.

Tänä aamuna lämmittelin itseäni kirkkaanpunaisen karkade-neilikka-kaneliteelasin ääressä. Lasista nouseva neilikan ja kanelintuoksuinen höyry sai hetkessä tukkoiset tiehyet auki ja karkadekukat antoivat juomalle iloisen punaisen värin. Happamahko karkadejuoma onkin jo tuttu kuumien kesäpäivien virvoittajana, mutta tämä kuuma talvinen versio on vähintään yhtä miellyttävä nautinto.

Valmistuskin on yksinkertainen, mutta vaatii vähän aikaa.

Mittaa teepannuun 1-1½ litraa vettä ja laita tulelle. Lisää 2-3 kanelitankoa sekä jokunen neilikannuppu ja keitä vähintään puoli tuntia. Lisää (pieni) kourallinen kuivattuja karkaden kukkia ja kiehuvaa vettä, jos tarpeen. Hauduta 10 minuuttia, lisää sokeria maun mukaan ja nauti kuumana.

 

1174151.jpg