<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tässä maukas ja ruokaisa salaatti munakoison ystäville. Sopii sekä mezepöytään että aterian asemesta (mutta ei painonvartijoille). Valmistus on yksinkertainen, vaikkakin kiehuvan öljykattilan ääressä seisominen ei niin mukavaa olekaan.

 Pidemmittä puheitta hommiin:  

 

Aineet:

1 XL munakoiso (tai 2 pienempää)

2 suurta (tai 3 keskikokoista perunaa)

2 murskattua valkosipulin kynttä

3 rkl tuoretta sitr.mehua

n. 1 rkl karkeaa suolaa

persiljaa (sileälehtistä)

öljyä uppopaistoon

 

Kuori ja paloittele munakoisot 2x2 cm:n paloiksi (paiston aikana palat kutistuvat puoleen). Sirottele päälle karkeaa suolaa ja jätä hikoilemaan puoleksi tunniksi.*

Tällä välin kuori ja paloittele perunat vähän pienemmiksi kuutioiksi kuin munakoiso ja laita vesikulhoon odottamaan.

Huuhtele munakoisopalat nopeasti hanan alla siivilässä ja kuivata keittiöpyyhkeen päällä.

Kuumenna öljy kiehuvaksi ja lisää munakoisopalat varovasti vähän kerrallaaan. Paista 5-10 minuuttia aina välillä paloja käännellen kunnes ovat tumman ruskeita. Poista valmiit palat reikäkauhalla ja aseta talouspaperille valumaan.

Paista perunapalat samaan tapaan.

Siirrä valutetut munakoiso- ja perunapalat tarjoilukulhoon. Sekoita murskattu valkosipuli + sitr.mehu ja kaada palojen päälle. Lisää suolaa ja koristele persiljan lehdillä.

Tarjoa heti tai jäähtyneenä tahinikastikkeen ja tuoresalaatin kanssa. 

 

*Tämän vaiheen voi jättää pois ja paistaa munakoisopalat ilman 'itketystä', jolloin ne ehkä imevät itseensä vähän enemmän öljyä, joka kuitenkin poistuu suurelta osin paiston loppuvaiheessa.  

 

1021625.jpg