Kukapa ei olisi kuskusta syödessään sekoittanut sitä tuoresalaattiin ja päässyt näin nauttimaan raikkaitten kasvisten ja pehmeän kuskuksen luomasta suurenmoisesta makuyhdistelmästä. Tästä onkin lyhyt matka kuskussalaattiin, joka on tuoreista kasviksista valmistettu salaatti kuskuslisällä. Mainio välipala tai kevyt ateriankorvike tai miksei myös lisukkeena aterialla.

Valmistus on helppo ja nopea eikä kaipaa turhia selityksiä. Kurkusta vain sen verran, että lyhyet kurkut ovat paljon maukkaampia kuin Suomessa suosittu pitkä lajike, mutta jos ei löydy lyhyitä, sitten pitää vain tyytyä pitkään. Avomaankurkku tietenkin olisi paras, mutta niitä löytyy nykyään aniharvoin ja ovat kalliita, siispä lyhyt kasvihuonemalli saa kelvata.

Valmiit pikakuskusrakeet sopivat mainiosti tähän salaattiin eikä ole tarve alkaa käsin kuskusta kieputtamaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Aineet:

1 lasi instant-kuskusrakeita

2 lyhyttä tuorekurkkua

2 kiinteää tomaattia

1 pieni punainen paprika

1 pieni vihreä paprika (jos löytyy)

tuoretta tulista paprikaa maun mukaan

2 vihreää sipulia tai 1 pieni kuivasipuli

1 (pieni) sellerinvarsi lehtineen

tuoreita mintunlehtiä

neljännes säilötyn sitruunan kuorta

2-3 rkl oliiviöljyä

suolaa, pippuria

 

Valmista instant-kuskus ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

Siirry salaatin valmistukseen.

Pese, huuhtele ja kuivaa kasvikset.

Leikkaa tomaatit + kurkut kuutioiksi ja siirrä tarjoilukulhoon.

Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat, leikkaa paloiksi ja lisää kulhoon.

Hienonna sipuli + yrtit ja sekoita salaattiin.

Huuhdo säilötystä sitruunasta liika suola, poista siemenosa, hienonna ja lisää salaattiin. Jos ei löydy säilöttyä sitruunaa, voi lisätä ½ sitruunan mehun.

Lisää lopuksi suola, pippuri, oliiviöljy sekä valmis kuskus ja sekoita salaatiksi.

Itse lisäsin vielä kourallisen granaattiomenan siemeniä, kun niitä sattui olemaan säkillinen kerättynä.

 

 

987589.jpg