Täytetyt paprikat ovat suosittuja varsinkin turkkilaisessa ruokavaliossa, mutta tunnetaan varmasti ympäri maailmaa. Eikä ihme, ovathan ne maukkaita ja helppo valmistaa. Ei tarvitse kuoria ja kovertaa ja täytettä mahtuu reilusti. Tähän ohjeeseen valitsin bulgarialaistyylisiä pitkiä vaaleanvihreitä paprikoita ja täytteeksi kasvistäytteen. Laitoin mukaan myös jokusen tomaatin väriä antamaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

n.½ kg  vaaleanvihreitä paprikoita

kovia tomaatteja

 

täyte:

1 lasi pyöreää riisiä

1 lasi vettä

1/4 lasia oliiviöljyä

1 suuri sipuli

1 tl makeaa paprikajauhetta

1 tl harisaa tai ½ tl chilijauhetta

½ tl jeeraa

1 rkl tomaattisosetta

kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

hieman kuivattua minttua

1 tl suolaa

mustapippuria

(hieman hienonnettua basilikaa)

(½ lasia keitettyjä kik-herneitä)

 

Liota riisiä puoli tuntia, huuhtele ja siivilöi. Kiehauta lasi vettä lisää riisi ja keitä n.5 minuuttia kunnes kaikki neste imeytyy. Anna jäähtyä.

Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja kuullota oliiviöljyssä läpikuultavaksi.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset yhtenäiseksi seokseksi.

Leikkaa paprikoista kannat + kärjet ja puhdista siemenistä sekä valkoisista osista niin tarkkaan kuin pystyt. Täytä paprikat riisiseoksella.

Poista tomaateista kannat, koverra tyhjiksi ja täytä.

Järjestä täytetyt paprikat sekä tomaatit matalaan öljyttyyn uunivuokaan ja lisää sekaan tomaattien sisältö ja hieman vettä. Paista 180 asteessa 40 minuuttia ja loppusilaus grilin alla.  

 

 900011.jpg