Näin Ramadanin aikaan on Lähi-Idässä tapana herkutella öljyssä paistetuilla ja sokeriliemellä kyllästetyillä leivonnaisilla ihan kyllästymiseen saakka. On zalabija, awamat,  maakruun ja monta muuta eikä ihme, että paastosta huolimatta monilla vain kilot lisääntyvät. Nämä pienet mannasuurimorenkaat kuuluvat tähän kategoriaan ja tulevat Pohjois-Afrikkalaisesta keittiöstä.

Aloitetaan sokeriliemen valmistuksella:

 

Sokeriliemi:

2 lasia sokeria

1½ lasia vettä

1 tl sitruunanmehua

(hieman ruusuvettä)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia ilman kantta. Liemen tulee olla juoksevaa, ei paksua.

 

taikina:

3 lasia hienoja mannasuurimoita

½ tl suolaa

1½ lasia vettä

1 rkl kuivahiivaa

n.½ lasia vehnäjauhoja

50 g pehmeää voita tai samnaa

 

-öljyä syväpaistoon

 

Mittaa mannasuurimot ja hiiva kulhoon ja lisää vesi vähitellen käsin sekoittaen. Lisää suola ja vehnäjauhoja vaivaa kunnes muodostuu pehmeä käsiintarttuva taikina. Vaivaa sekaan voi tai samna ja anna kohota 30-40 minuuttia.

 

Kuumenna öljy kattilassa tai syvässä pannussa. Repäise irti pala taikinaa, muovaa siitä rengas ja paista öljyssä kullanruskeaksi.

Upota valmiit renkaat sokeriliemeen ja  nosta lautaselle valumaan. Tarjoa teen kanssa.

 

904946.jpg