Kananmaksa kuuluu niihen herkkuihin, joita laitan melko harvoin, oikeastaan vain silloin, kun sitä tekee ertyisesti mieli. Liiallinen maksansyönti ei kai ole terveellistäkään, mutta mikä minua enemmän haittaa, on niiden paistohankaluus. Maksoilla kun on tapana poksahdella kun ne laittaa kuumalle pannulle niin, että polttavaa öljyä sinkoaa joka suuntaan.

Helpoin tapa on kypsentää ne uunissa, jolloin ne saavat kauniin punertavan värin, mutta usein kuivuvat liikaa ja saavat karvahtavan maun.

Yksi niksi poksahtelun estämiseksi on laittaa maksat halstariin ja esipaahtaa molemmin puolin kaasuliekillä. Tähän tarvitaan tietenkin kaasuliesi ja puuha on melko tahrivaa ja epämukavaa. Toinen tapa on paistaa maksat yksitellen runsaassa sipulissa, mutta tällä tavoin saadaan melko harmahtavia ja vetisiä maksoja.

Ulkogrillissä grillaaminen on myös mainio tapa kypsentää broilerinmaksoja, pitää vain öljytä hyvin ja mausteeksi riittää suola ja pippuri.

Paistetut kananmaksat sopivat hyvin tarjottavaksi perunamuusin kanssa ja päälle runsaasti ruskistettua sipulia.  

 

860088.jpg