<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämä pikazhug ei varmasti läpäisisi aitoa jemeniläistä makuvaatimusta, mutta nykyajan kiireisessä elämänmenossa ei ole aikaa eikä kärsivällisyyttä jauhaa käsipelein tuntikaupalla chiliä ja korianteria tahnaksi vaan etsitään helppoa ja nopeaa oikotietä sörsselin valmistukseen. Tässä yksi sellainen ja kaiken eron tässä ohjeessa tekee yksi pieni tomaatti, joka antaa soseelle sen verran nestettä, että sen voi vaivatta soseuttaa sauvasekoittimella tai muulla sopivalla sähkövempaimella.

Aiemmin laitoin tänne jo vihreän zhugin ohjeen, johon käytin vain vihreitä paprikoita, tämän sörsselin väri sitä vastoin on punainen ja siksi pääpaino on punaisilla paprikoilla.  

 

Aineet:

n.½ kg punaisia ja vihreitä tuoreita tulisia paprikoita

1 punainen makea paprika

8-10 valkosipulin kynttä

pikku nippu tuoretta korianteria

muutama tuore mintun varsi

1½ tl paprikajauhatta

½ tl jauhettua neilikkaa

½ tl jauhettua kardemummaa

1 pieni tomaatti

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

 

Puhdista paprikat siemenistä ja valkoisista sisäosista ja leikkaa paloiksi. Kuori valkosipuli, silppua yrtit ja ja paloittele tomaatti. Soseuta kaikki aineet yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Säilytä jääkaapissa.

 

832677.jpg