Remontti on vielä puolitiessään, mutta jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja valmissalaatteihinkin ollaan jo kyllästytty. Eipä auta muu kuin siirtää sementtisäkit syrjään, pyyhiä pahimmat pölyt kaasulta ja kattiloiden päältä ja ryhtyä salaattien laittoon.  Näin kesäisin pelkällä salaattiateriallakin pärjää melko pitkällä ja raaka-aineitakin on taas saatavilla kohtuuhinnoin.

Turkkilaisen salaatin nimellä liikkuu markkinoilla monenmoista valmissalaattiversiota, jotka yleensä ovat paprikaisia, öljyisiä ja enemmän tai vähemmän tulisia.

Tämä versio on värikäs ja makeahko ja porkkanalisä tekee siitä täyttävän ja ruokaisan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

2 sipulia

5-6 siivuttua valkosipulinkynttä

3 punaista/keltaista paprikaa

tuoretta chiliä maun mukaan

1-2 tomaattia

2 rkl tomaattisosetta

1+ tl makeaa paprikajauhetta

1 tl jeeraa

½ tl mustapippuria

3 rkl ruokaöljyä

n.1/4 lasi oliiviöljyä

suolaa

vettä

3 keitettyä porkkanaa

nippu tilliä

 

Aluksi laita laajapohjainen pannu tulelle ja hienonna sipulit ja kaada pannuun. Kierrätä hienonnettua sipulia hetken pannussa ja lisää öljy. Kuullota viisi minuuttia ja lisää paprikat pieninä paloina tai liuskoina ilman siemeniä ja vaaleita sisäosia. Lisää hienonnettu chili ja siivuttu valkosipuli ja kuullota 5-10 minuuttia. Lisää paloiteltu tomaatti, tomaattisose,suola+mausteet,oliiviöljy sekä hieman vettä. Sulje kansi ja kypsennä 15 minuuttia. Poista pannu liedeltä ja sekoita joukkoon keitetyt raastetut porkkanat ja hienonnettu tilli. Anna salaatin jäähtyä ja säilytä jääkaapissa myöhempää käyttöä varten. Nauti sellaisenaan voileivän välissä tai hummuksen tai keitetyn kananmunan kera.

 

683916.jpg

 

Toinen ohje on yksinkertainen kesäkurpitsasalaatti, joka sopii hyvin kesäiselle aamuaterialle.

 

Aineet:

50+ g voita

4 suurehkoa kauniskuorista kesäkurpitsaa

5-6 hienonn. valkosipulin kynttä

1 tölkki (200ml) mietoa maustamatonta jogurttia (tai laban)

suolaa, pippuria

 

Paloittele kurpitsat 1x1 cm:n kuutioiksi . Sulata voi pannussa, lisää kesäkurpitsapalat ja kierrätä puulastalla 15-20 minuuttia kunnes alkavat saada väriä. Lisää valkosipuli, suola+pippuri ja kypsennä vielä muutama minuutti.

Lisää jogurtti ja tarjoa kohta lämpimänä tuoreen leivän kerä tai säilytä jääkaapissa myöhempää käyttöä varten.

683919.jpg