Tämä ohje on jatkoa edelliselle ja  tarkoitettu tarjottavaksi persialaisen yrttiriisin kanssa, mutta sopii toki ilman riisiäkin laitettavaksi esim. muusin kera. Ohje on helppo ja nopea toteuttaa ja kalapihvien kostukkeeksi valitsin yksinkertaisen yrttikastikkeen. Yhdessä riisin kanssa ne muodostavat kevyen ja terveellisen aterian persialaiseen tyyliin.

Tällä kertaa , tavoistani poiketen, kelpuutan myös pakastefileen ja itse käytän pakastettua Niilin prinsessaa. Määrät eivät ole tarkkoja ja niitä voi muuttaa ruokailijoiden mukaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

½ - 1 kg kalafileetä

2-3 kananmunaa

1½ tl suolaa

(hieman kurkumaa)

lehtipersiljan tai rakuunan lehtiä

-öljyä paistoon

 

Puhdista kalafilee mahdollisista nahkaosista ja jaa annospaloihin.

Suolaa ja jauhota palat.

Sekoita kananmunat, vesitilkka, vähän suolaa ja kurkumaa, jos haluaa pihvistä keltaisen. Lisää seokseen persiljan tai rakuunanlehtiä. Kastele kalafileet munaseoksessa kauttaaltaan ja 'liimaa' pintaan joitakin lehtiä koristeeksi. Kuumenna pannussa reilusti öljyä ja paista siinä kalapalat molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

 

Kastikeaineet:

pieni nippu tilliä, lehtipersiljaa, korianteria ja minttua

2-3 sitruunan mehu

4-5 rkl oliiviöljyä

tilkka vettä

suolaa, pippuria

 

Hienonna yrtit hyvin hienoksi ja sekoita kaikki aineet.

Tarjoa kuuman kalafileen kanssa.