Tällä kertaa keräsimme monta kiloa pieniä, hiirenharmaita sieniä, jotka kasvavat rykelmissä. Sienten nimestä minulla ei ole tietoa, mutta monet vuodet olemme niitä jo keränneet ja ovatkin oikein hyviä ruokasieniä.
Ongelmana sienten valmistuksessa on, että ne sisältävät runsaasti vettä ja niitä saa kuivatella pannussa pitkän tovin. Tällä kertaa, koska sieniä oli runsaasti esikuivatin ne uunissa pienessä lämmössä muutaman tunnin. Nestettä poistui paljon, mutta kuitenkin jouduin vielä pannussa kuivattelemaan ennenkuin lisäsin voin, valko- ja vihreänsipulin, suolan ja pippurin. Lopuksi lisäsin vielä oliiviöljyä, soijakastiketta ja vähän sitruunanmehua. Tulos oli herkullinen ja söimme tahinikastikkeen, vihannessalaatin ja tuoreen leivän kanssa.
Loput sienet jakelimme sitten tutuille, kuka vain rohkeni kokeilla.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Lammaslauma kulki ohi ja tuijotti epäilevin ilmein tunkeilijoita.
Kommentit