Tämä versio säilötyistä kasviksista on minulle mieleinen, koska se on valmis tuossa tuokiossa eikä tarvitse odotella päivätolkulla. Esikypsytetyt kasvikset ovat mukavan pehmeitä ja öljy tekee niistä ruokaisan ja vaimentaa etikan kirpeyttä. Laakerinlehdet ovat seoksen kruunu. Pihassani kasvaa kitukasvuinen laakerinlehtipensas, joka tuottaa lehtiä omiin tarpeisiin.

Säilytysastiaksi riittää 1½ litran lasipurkki.

 

394811.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

puolikas kukkakaalia

2 paksua porkkanaa

2 punaista paprikaa

1 vihreä paprika

1 sellerin varsi lehtineen

3 valkosipulinkynttä

5-6 laakerinlehtä

muutama mustapippuri

3-4 pientä tulista paprikaa ilman siemeniä (cayenne)

1 lasi etikkaa (5%)

2 lasia vettä

1 rkl karkeaa suolaa

5 rkl ruokaöljyä

 

Puhdista kasvikset huolellisesti.

Erottele kukkakaali pikkukukinnoiksi.

Puhdista porkkanat ja siivua.

Leikkaa paprikat lohkoiksi ilman siemeniä ja valkoisia osia.

Paloittele sellerinvarsi.

Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa 2-3 osaan.

Mittaa kattilaan 2 lasia vettä, 5 rkl öljyä sekä 1 rkl suolaa ja lisää kukkakaali, porkkanat ja paprikat. Kiehauta ja alenna lämpö minimiin. Lisää etikka + loput ainekset ja pidä seosta liedellä kuumana n.10 minuuttia, kuitenkaan päästämättä sitä kiehumaan. Kasvikset ovat valmiita nautittavaksi kohta jäähdyttyään. Pitempää säilytystä varten, ne on parasta purkittaa ja laittaa jääkaappiin.

Jerusalemissa on tapana tarjota näitä kasviksia omassa liemessään suolakurkkujen ja oliivien kera ja päälle vähän oliiviöljyä.

  

394802.jpg