Marokkalaista ruokaa ei ole ainoastaan nautinto syödä vaan myös sen kokkaaminen on hauskaa puuhaa. Voi leikitellä mausteilla mielin määrin ja tuoksut ja aromit täyttävät koko talon. Oli sitten kyseessä niinkin yksinkertainen ruoka kuin linssikeitto.

Punaiset , siis ne pienet ja halkaistut, linssit ovat maultaan vaisuja ja keittämisen jälkeen näyttävät suorastaan aneemisilta. Mutta marokkolainen keittiö saa näihinkin poloisiin elämänvirettä, ja tuloksena on linssikeitto täynnä väriä, makua ja aromia.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aineet:

1½ lasia punaisia linssejä

2 sipulia

3-4 murskattua valkosipulinkynttä

2 pätkittyä lehtisellerinvartta

1/4 lasia oliiviöljyä

3-4 tomaattia pieninä paloina

1½ tl suolaa

1 tl kurkumaa

1 tl jeeraa

½ tl mustapippuria

½ tl inkivääriä

(1 tl kanelia)

2 tl tomaattisosetta

1 tl harisaa tai ½ tl chilijauhetta

1 porkkana

1 pieni peruna

2-2½ litraa vettä

 

1 sitruunan mehu

hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

oliiviöljyä

 

Hienonna sipulit ja kuullotta öljyssä 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja pätkityt sellerinvarret ja kuullota 2-3 minuuttia. Lisää mausteet ja sekoita seosta pari minuuttia. Lisää tomaattipalat ja höyrytä  muutama minuutti. Lisää vesi + linssit ja kiehauta. Raasta porkkana karkealla raastimella ja lisää keittoon, samoin peruna. Lisää suola + tomaattisose+ harisa ja keitä 30-40 minuuttia. Jos keitto on hyvin sakeaa, lisää vähän vettä. Kun keitto on valmista, lisää sitruunanmehu, kourallinen hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa ja ja hieman oliiviöljyä.

Tarjoa kuumana.  

 

398458.jpg