Nämä hennot korppuset tulevat marokkolaisesta keittiöstä ja sopivat hyvin teen kanssa kastettavaksi. Niitä voi tehdä kerralla suuremmankin satsin, koska säilyvät hyvin suljetussa astiassa.
Perusmausteina lisätään aniksen- ja seesaminsiemeniä sekä zahr- vettä, joka on sitrushedelmien kukista valmistettua hajustetta. Jos zahr-vettä ei ole saatavilla, sen voi korvata ruusuvedellä. Lisäksi voi lisätä mielensä mukaan kuivattuja hedelmiä, manteleita ja pähkinöitä, jotka tekevät näistä leivonnaisista entistäkin maukkaampia.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Aineet:
½ kg + vehnäjauhoja
25 g hiivaa
1½ lasia kädenläpöistä vettä
1 lasi (=2.5 dl) sokeria
1 rkl aniksensiemeniä
2 rkl seesaminsiemeniä
muutama tippa zahr-vesi esanssia
50 g voisulaa
n. 200 g kuorittuja manteleita, silputtuja aprikooseja, pieniä rusinoita ym.
-voisulaa voiteluun
Sekoita jauhot, vesi, hiiva ja puolet sokerista pehmeäksi käsiintarttuvaksi taikinaksi. Anna kohota kulhossa leivinliinan alla 2 tuntia.
Lisää loput aineet ja jauhoja kunnes muodostuu pehmeä taikina. Vaivaa leivinalustalla 5-10 minuuttia ja jaa viiteen osaan . Rullaa palat 2.5-3 cm:n paksuisiksi ja uunipellin pituisiksi tangoiksi ja aseta voidellulle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota pari tuntia.
Voitele tangot kevyesti voisulalla ja paista 185 asteessa 20- 30 minuuttia kunnes saavat ruskean pinnan. Poista pelli uunista ja anna pitkojen jäähtyä muutama tunti kunnes ovat kylmiä ja näin helppoja siivuta. Leikkaa pitkot alla puolen sentin siivuiksi, levitä siivut kasoittain uunipellille ja kuivata uunissa 120-140 asteessa rapeiksi korpuiksi.
Kommentit